HERBATA /DARJEELING /WEBTEA
Darjeeling (CAMELLIA SINENSIS) herbata chińska jest niewielkim regionem w Indiach (pomiędzy Nepalem i Bhutanem) położonym na wysokości ponad 2200 m n.p.m. o umiarkowanym klimacie, sprzyjającym rozwojowi turystyki. Plantacje gatunku Darjeeling dostarczają ok. 4-5% całej produkcji herbaty w Indiach. Ze względy na wysoką jakość upraw praktycznie cały zbiór jest przeznaczony na eksport. Dobrej jakości towarzyszą wysokie ceny osiągane przez ten gatunek herbaty na światowych rynkach.
Szczególną popularnością cieszy się herbata z pierwszego zbioru w sezonie (First Flush), której sprzedaż i dystrybucja jest starannie reglamentowana. Herbata indyjska z pierwszego zbioru (First Flush) daje napar o jasnym, złotawym odcieniu i wyśmienitym kwiatowym aromacie.
Kraj pochodzenia: Indie
Zalecany sposób parzenia: 1 łyżeczka herbaty na filiżankę (200ml), liście zalewamy wodą o temperaturze 95 stopni Celsjusza (zaraz po przegotowaniu). Czas zaparzania ok. 3 minuty pod przykryciem, po tym czasie należy oddzielić liście od naparu.
HERBATA EKOLOGICZNA POSIADAJĄCA CERTYFIKAT SE-EKO 04.
POJEMNOŚĆ:135G.
Kolory na zdjęciach mogą nieznacznie odbiegać od rzeczywistościOceń ten produkt